Centar Privatnosti

Zadnje ažuriranje 17.03.2021.

 1. Politika privatnosti

Politika se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na Fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Xiphos d.o.o. poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja svojih internetskih stranica. Možemo prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja internetskih stranica putem kolačića (cookies), koji ne sadrže osobne podatke, te IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Kolačići služe da bi web stranica radila optimalno. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.

Vaši podaci obrađivat će se u svrhu pružanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima te u svrhu evidencije polaznika seminara. U svim mailovima je mogućnost odjave s liste primatelja.

Podaci koje prikupljamo: Ime i prezime, Email, Broj telefona / mobitela, Naziv tvrtke, IP adresa te ostale podatke koje svojevoljno razmijenite s nama.

Sve osobne podatke prikupljamo u određene i zakonite svrhe:

  • Prijava na događanja (seminari, radionice…)
  • Slanje obavijesti o događanjima, ponudama, korisnim informacijama i alatima
  • Izvršavanje ugovorenih usluga

Osobne podatke dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR – General Data Protection Regulation)

Na vaš zahtjev omogućit će vam se slijedeća prava sukladno vrsti obrade:

  • Pravo na pristup
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na ograničenje obrade

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te Xiphos d.o.o. poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj uredbi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

  • vaše podatke nećemo koristiti ni za jednu drugu svrhu od one koja je ovdje navedena ili ugovorena
  • vaš kontakt i osobne podatke nećemo dati bilo kojoj trećoj strani
  • vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo na vaš zahtjev (pravo na prijenos) ili uz sudski nalog
  • bilo kada možete se odjaviti s e-mail liste.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne uvjetujemo pristup našim stranicama dostavom podataka, te ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za izvršenje naručenih usluga i proizvoda.

Vrijeme čuvanje podataka

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene zakonite svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. Nakon toga, podaci se trajno brišu ili se anonimiziraju. U slučaju davanja privole za primanje obavijesti i korisnih informacija, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju prijava na događaje i edukacije, gdje nije dana privola za daljnju komunikaciju i slanje obavijesti i korisnih informacija, podatke čuvamo najduže šest mjeseci, a u slučaju da nas zatražite brisanje ranije, isti će biti odmah obrisani.

Obrada osobnih podataka izvan EU

Osobne podatke Korisnika obrađujemo unutar Europske Unije i SAD-a u slučaju kada se koriste servisi u oblaku kao što je Google drive for Business – Sustav za čuvanje dokumenata i email. https://policies.google.com/privacy?hl=hr-HR

Pravo na pritužbu nadzornom tijelu

Ukoliko smatrate da Društvo postupa s vašim podacima na nezakonit način te isto ne možete riješiti u suradnji s Društvom, imate pravo uložiti prigovor Nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).

2. Upotreba kolačića

U svrhu kvalitetnog i potpunog korištenja internetske stranice, ova stranica mora na vaše računalo spremiti informacije, tzv. kolačiće (eng. cookies). Isti služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.

Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. odabrani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije
prilago
đene vašim potrebama.

Naša stranica koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić “treće strane”. Stranica upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tome također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Stranica također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga organizacije i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane, u suradnji s nama, prikazuju naše oglase na web-lokacijama na cijelom internetu. Možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na http://www.google.com/settings/ads

Dodatne informacija u svezi kolačića:

  • http://www.allaboutcookies.org
  • http://www.youronlinechoices.com
  • http://www.aboutads.info/choices

3. Uvjeti korištenja

Xiphos d.o.o. vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja svojih internetskih stranica koje je podložno niže navedenim Pravilima korištenja. Pravila korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge Xiphos d.o.o. internetskih stranica koje uključuju www.xiphos.hr domenu. Korištenjem bilo kojeg dijela Xiphos. d.o.o. internetskih stranica te svih njihovih dijelova i podsiteova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Xiphos d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela internetskih stranica, bez dopuštenja vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Xiphos d.o.o. zadržava pravo promjene, privremenog ili trajnog ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na internetskim stranicama bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Xiphos d.o.o. internetske stranice sastoje se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje Xiphos d.o.o. internetskih stranica koristite na vlastitu odgovornost i Xiphos d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Xiphos d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih pravila korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

Kontaktirajte nas

Sljedeći obrazac omogućuje vam kontaktiranje našeg službenika za zaštitu podataka ili traženje jednog od vaših prava na zaštitu podataka. Dodatno nas možete kontaktirati na +385 91 1444 111 ili info@xiphos.hr.