Voditelj informacijske sigurnosti (CISO)

Eksternalizacija voditelja informacijske sigurnosti

Usluga eksternalizacije funkcije voditelja informacijske sigurnosti prilagođena je svim tipovima i veličinama organizacija. Sastoji se od angažmana eksperta u informacijskoj sigurnosti određeni broj dana ili sati mjesečno. Organizacija ovom funkcijom štiti informacije, pokriva zahtjeve regulatora, kao i ostale potrebe sukladno pravilnicima i procedurama informacijske sigurnosti. Voditelj informacijske sigurnosti vrši svoje dužnosti sukladno ISO/IEC 27001:2013 normi, zakonima te dobrim praksama.

Kibernetičke prijetnje su u porastu. Napadači više nisu djeca koja pokušavaju steći slavu probijanjem sustava, već su to ozbiljni kriminalci, haktivisti, kao i timovi profesionalnih hakera, ponekad čak i sponzorirani od strane drugih zemalja. Mete su im organizacije svih veličina. Ukoliko ne zaštitimo organizaciju i informacijske resurse posljedice mogu biti:

  • Gubitak produktivnosti uslijed zaustavljanje poslovnih procesa
  • Gubitak povjerljivih poslovnih informacija
  • Gubitak intelektualnog vlasništva i klijenata
  • Gubitak reputacije
  • Regulatorne kazne i ostale vrste financijskih i poslovnih šteta

Zato je bitno imati eksperta odgovornog za informacijsku sigurnost u organizaciji, koji će znati prepoznati rizike i aktivno upravljati istima.

Zašto eksternalizirati funkciju Voditelj informacijske sigurnosti?

Organizacije se odlučuju za eksternalizaciju najčešće uslijed nedostatka stručnog kadra ili zbog uštede…

  • Nedostatak stručnog kadra – nedostatak dovoljno stručnog kadra u organizaciji ili na tržištu rada. S obzirom da je funkcija voditelja informacijske sigurnosti izuzetno tražena, velik broj stručnjaka već je zaposlen u drugim organizacijama ili više nije u Hrvatskoj. Organizacije kroz eksternalizaciju mogu riješiti problem angažiranjem vanjskog eksperta. Eksternalizacijom funkcije osigurali ste da posao obavlja osoba koja će uvijek moći prepoznati i spriječiti nove prijetnje informacijskoj sigurnosti.
  • Ušteda – organizacije mogu uštedjeti i do 75% na eksternalizaciji voditelja informacijske sigurnosti u odnosu na troškove zapošljavanja vlastitog voditelja informacijske sigurnosti, njegovoj edukaciji i certifikaciji. U velikom broju organizacija voditelj informacijske sigurnosti nema posla za puno radno vrijeme, već je potreban samo određeni broj sati ili dana mjesečno.

Naši eksperti posjeduju višegodišnje međunarodno iskustvo u upravljanju informacijskom sigurnošću, kao i vođenju sustava informacijske sigurnosti u organizacijama različitih tipova i veličina. Posjedujemo i veliko iskustvo u edukaciji i informiranju zaposlenika o informacijskoj sigurnosti kroz održavanje seminara, radionica i online edukacije. Obratite nam se s povjerenjem!

Voditelj informacijske sigurnosti (CISO)
Voditelj informacijske sigurnosti (CISO)

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA O EKSTERNALIZACIJI VODITELJA INFORMACIJSKE SIGURNOSTI

5 + 9 =

VAŠE OSOBNE INFORMACIJE SIGURNE SU S NAMA

Copyright © 2020. ≈ Xiphos d.o.o.