Voditelj informacijske sigurnosti - CISO

Eksternalizacija funkcije voditelja informacijske sigurnosti

Eksternalizacija

Usluga eksternalizacije funkcije voditelja informacijske sigurnosti prilagođena je svim vrstama i veličinama organizacija. Sastoji se od angažiranja stručnjaka za informacijsku sigurnost određeni broj dana ili sati u mjesecu. Ovom funkcijom organizacija štiti informacije, pokriva zahtjeve regulatora, kao i ostale potrebe u skladu s propisima i postupcima informacijske sigurnosti. Voditelj informacijske sigurnosti obavlja svoje dužnosti u skladu s normama, zakonima i dobrom praksom ISO / IEC 27001: 2013.

Cyber prijetnje su u porastu. Napadači više nisu djeca koja pokušavaju steći slavu probijanjem sustava, već su ozbiljni kriminalci, prevaranti, hakeri, kao i timovi profesionalnih hakera, koje ponekad sponzoriraju druge države. Njihovi su ciljevi organizacije svih veličina.

Ako ne zaštitimo organizaciju i izvore informacija, posljedice mogu biti:

  • Gubitak produktivnosti uslijed zastoja u poslovnim procesima
  • Gubitak povjerljivih poslovnih podataka
  • Gubitak intelektualnog vlasništva i klijenata
  • Gubitak ugleda
  • Regulatorne kazne i druge vrste nancijske i poslovne štete

Zbog toga je važno imati stručnjaka odgovornog za informacijsku sigurnost u organizaciji, koji će znati prepoznati rizike i aktivno njima upravljati.

Zašto naručiti eksternalizaciju funkcije voditelja informacijske sigurnosti?

Organizacije se odlučuju za prenošenje vanjskih poslova najčešće zbog nedostatka stručnog osoblja ili zbog uštede:

  • Nedostatak profesionalnog osoblja – nedostatak dovoljno stručnog osoblja u organizaciji ili na tržištu rada. S obzirom na to da je mjesto voditelja informacijske sigurnosti izuzetno traženo, velik broj stručnjaka već je zaposlen u drugim organizacijama ili je na drugi način nedostupan.
  • Uštede – organizacije mogu uštedjeti do 75% na eksternalizaciji voditelja informacijske sigurnosti u odnosu na troškove angažiranja vlastitog upravitelja informacijske sigurnosti, njegovog obrazovanja i certiciranja.

Za koga je eksternalizacija funkcije voditelja informacijske sigurnosti?

Angažirati vanjskog stručnjaka trebate kada:

  • Trebate osobu koja će u svakoj situaciji moći prepoznati i spriječiti nove prijetnje informacijskoj sigurnosti
  • Mučite se pronaći dovoljno stručno osoblje u svojoj organizaciji ili na tržištu rada
  • Preskupo vam je obrazovati i certicirati osobu iz vlastite organizacije za voditelja informacijske sigurnost

Naši stručnjaci imaju dugogodišnje međunarodno iskustvo u upravljanju informacijskom sigurnošću, kao i upravljanju sigurnošću informacijskih sustava u organizacijama različitih vrsta i veličina.

Također imamo veliko iskustvo u edukaciji i informiranju zaposlenika o informacijskoj sigurnosti putem seminara, radionica i mrežne edukacije.

Obratite nam se s povjerenjem!